Sweet Stay

Počitniška hišica na Zaplani


Koča na Zaplani – Sweet Stay Forest House se nahaja na Zaplani nad Vrhniko. Od Ljubljane je oddaljena le 25 km, zato je idealno izhodišče za dnevne izlete po Sloveniji. Od Vrhnike se do koče na Zaplani vije 7 km asfaltirane gozdne ceste, ki je v toplejšem delu leta kot sveža, zelena kulisa. Zadnji del poti (cca, 200 m) je makadamski, vendar prevozen z običajnim avtomobilom.

Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - enoposteljna spalnica z nočno lučko
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - enoposteljna soba(1)
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - enoposteljna soba
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - glavna spalnica (dve enojni postelji skupaj)
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - glavna spalnica z izhodom na balkon
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - kopalnica z osnovnimi toaletnimi potrebščinami
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - kopalnica s tuš kabino
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - kuhinja
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - osrednji dnevni prostor
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - svetel dnevni prostor
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - terasa in vhod
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - dvorišče s parkiriščem
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - stopnišče in pralni stroj
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - majhna kuhinja
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - kuhinja s pečico in pomivalnim strojem
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - detajl v kuhinji
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - zimska idila
Sweet Stay

Počitniška hišica na Zaplani


Počitniška hišica se nahaja na mirni lokaciji v zelenem okolju. Všeč bo vsem, ki iščejo mir, tišino, pristno naravo in vonj po gozdu. Koča je manjše velikosti (skupno 50 m2 bivalne površine) v dveh nadstropjih.

Ima 3 ločene spalnice in je idealna za štiri goste. Med oddihom na Zaplani si boste lahko privoščili dolge sprehode, kolesarjenje po okoliških poteh ali uživanje na ležalniku pred hišico ob živahnem ptičjem petju. Tudi kadar bo v mestih neznosna poletna vročina, se boste zbujali v sveža jutra in uživali v večernem hladu. Večina naših gostov vsaj enkrat opazi katero od gozdnih živali (srno ali zajca), ki se pasejo pred hišo in jih je moč opazovati kar iz dnevne sobe. Če želite malo več avanture, se lahko podate na vodeno opazovanje medvedov, ki je na voljo na številnih bližnjih lokacijah (Postojna, Loška dolina, Pivka, Ilirska Bistrica …). Zgodaj spomladi lahko v gozdu nabirate zdravilni čemaž, jeseni pa različne gobe in kostanj.

1 Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - zunajost
Sweet Stay Forest House koča na Zaplani 2. slika

Gosti

4

Tip enote

Koča

Velikost

50㎡

Lokacija

Zaplana

Pritličje & prvo nadstropje

Kopalnica

1

Internet

Brezplačen

TV z ravnim zaslonom

Brezplačno

Lastniško brezplačno parkiranje

Sweet Stay

O koči


Čeprav je koča na Zaplani – Sweet Stay Forest House na mirni, gozdni lokaciji, pa je v okolici kar nekaj točk, kjer lahko dobite izvrstno hrano. Najbližje gostišče je turistični kmetiji Kuren, kjer za vikend strežejo odlično domačo hrano. Lahko se podate na sprehod do razglednega stolpa pri Koči na Planini nad Vrhniko, kjer lahko z razglednega stolpa opazujete ljubljansko kotlino, hkrati pa se okrepčate z okusno domačo hrano v novem planinskem domu. Za tiste bolj zahtevne gurmane, ki prisegajo na vrhunsko kulinariko, je v bližini gostišče Grič nad Horjulom, ki je tudi dobitnik Michelinove zvezdice. Izjemno zanimiv je tudi obisk Tehniškega muzeja Bistra na Vrhniki, živega barja pri Bevkah – Mali Plac, Cankarjeve spominske sobe, se odpeljete v Postojnsko jamo in Predjamski grad, v vojaški park Pivka ali raziščete staro rudniško mesto Idrija, ki je umeščeno na seznam UNESCO.

Lokacija koče na Zaplani omogoča tako sprostitev in mir na eni strani kot tudi zanimive izlete po bližji in nekoliko bolj oddaljeni okolici. 

3 Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - dnevni prostor z jedilnico (1) Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - enoposteljna soba(1)
sweet stay

Podrobnosti


Podrobnosti

  • Gosti: 4
  • Lastnosti in oprema: 2 ležalnika, aparat za kavo, balkon, brezplačen internet, brisače in posteljnina, grelnik vode za pripravo toplih pijač, hladilnik z zamrzovalnikom, indukcijska plošča, klima, lastniško brezplačno parkiranje, pomivalni stroj, pralni stroj, terasa, TV z ravnim zaslonom, vrtna garnitura (miza in stoli)
  • Pogled: Gozd in zelenje
  • Velikost: 50m²
  • Vrsta postelj: 1. spalnica: dve enojni postelji 90 x 190 cm; 2. spalnica: enojna postelja 90 x 190 cm, 3. spalnica: enojna postelja 90 x 200 cm
  • Nadstropje: Pritličje & prvo nadstropje
  • Lokacija: Zaplana
  • Tip enote: Počitniška hišica
Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - kuhinja Koča Zaplana Sweet Stay Forest House - kopalnica s tuš kabino

Razpoložljivost


Obvezna polja so označena z *Rezervirajte od 1 razpoložljivih nastanitev.

Koča Zaplana – Sweet Stay Forest House je v izbranih dneh na voljo.

Cene od:

Zanimivosti & aktivnosti na Zaplani


Najnovejše novice iz našega bloga


28 september 2022

Ljubljanski grad

28 september 2022

Tradicionalna slovenska hrana

20 september 2022

Kaj početi v Ljubljani, ko dežuje?

25 maj 2022

Obisk pri zmajčkih in v skalo vklesan grad

25 maj 2022

Učna pot po Rupnikovi liniji

Ocene gostov


Stars icon

Čista, tiha in prijetna koča, ki je bila idealna za našo štiričlansko družino. Prostori so majhni, vendar primerni za naše potrebe in dobro opremljeni. Uživali smo zunaj, še posebej, ko smo med nevihto sedeli na pokriti terasi. Počitniška hišica se nahaja nedaleč stran od mesta – v uri vožnje smo obiskali številne zanimivosti. Skoraj vsak večer smo na travniku ob koči opazovali srne. Dobili smo tudi odlična priporočila glede hrane in aktivnosti.

JOSH, ZDA

Stars icon

Lepa koča sredi narave, kjer se zvečer na ovinku poti pokažejo srne in zajčki. Koča je zelo prijetna in okusno urejena. Lokacija je idealna za izlete po vsej zahodni Sloveniji. Lokacija je zelo mirna in blizu gozda, medtem ko je vse, kar potrebuješ, blizu. Odlična vrednost.

Guillame, Francija

Stars icon

Lepa lokacija sredi narave in še vedno v bližini številnih znamenitosti (Ljubljana, Postojna, Bled itd.)

Michel, Švica

Stars icon

Hiša je zelo dobro vzdrževana, čista in je dišala po svežem, ko smo prispeli. Postelje so bile sveže postlane, čiste, brezhibne in udobne. Na voljo je bilo več kot dovolj svežih brisač. Lokacija je 15 min vožnje od mesta, kar nam je bilo všeč. Na terasi smo obedovali in hkrati vsak dan opazovali zajce, jelene in ptice. To je odlično okolje za otroke.

Sascha, Nemčija

Spremljajte nas na Instagramu


@sweetstayapartments