Terme v Pomurju

#Moravske Toplice

Pomurje slovi po svojih ravnicah, posebni govorici, gostoljubju in številnih vrelcih zdravilne termalne vode. Vzhod Slovenije zato najpogosteje obiskujemo zaradi term in zdravilnega, sproščujočega kopanja, ki prinaša številne koristi. V Pomurju je kar nekaj term: Terme 3000, Terme Vivat, Terme Lendava, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci in Bioterme Mala Nedelja. V bližini apartmajev Sweet Stay Spa 1 in 2 so Terme 3000, ki so od apartmajev oddaljene le 300 m. Le nekoliko dlje (cca. 700 m stran) so Terme Vivat. 

Terme sprostitev 1

Terme so že tisočletja znane kot mesto sprostitve in zdravja, kar so cenili že stari Rimljani in Grki. Beseda SPA naj bi izhajala iz latinskega reka »sanitas per aquam« oz. »zdravljenje z vodo«. Danes zdravilišča obiskujemo predvsem za sprostitev in umiritev, k čemur pripomorejo številni tretmaji masaž in prijetnega razvajanja. V času počitnikovanja v toplicah si lahko privoščite tudi sproščujoč lepotilni, kozmetični tretma ali obisk frizerskega salona. Počitnice v termah so lahko tudi priložnost za povezovanje z bližnjimi in pristnejši stik s samim seboj. 

Terme masaža 2

Termalne vode so namenjene kopanju in morajo imeti vsaj 20 oC. V Pomurju so termalno vodo odkrili v 60-tih letih, kar je pomenilo tudi začetek termalnega turizma. Zdravilna voda, ki jo uporabljajo v Moravskih Toplicah ima pri izviru kar 72 oC, kar je edinstveno v Evropi. Voda je motna, slana in ima rahel vonj po nafti. Imenujejo jo tudi črno zlato, saj vsebuje visoke koncentracije zdravilnih učinkovin. Izjemno blagodejna je za boljšo prekrvavitev organizma, zmanjšuje bolečine, pomirja, pospešuje porjavitev kože na soncu. Poleg bazenov in namakanja v zdravilni termalni vodi, je v Termah 3000 in Termah Vivat na voljo raznolika ponudba. Poleg različnih sprostitvenih in terapevtskih masaž je v počivalnici Medico-wellness centra Thermalium na voljo tudi sprostitev ob septarijah (okoli 15 mio let starih »votlih kamnih« s kristali), ki ugodno vplivajo na organizem, ali pa v Ajdovi počivalnici, kjer si boste nabirali novih moči na blazinah iz ajdovih luščin.

Terme 3000 črna voda 3

V Moravskih Toplicah lahko izbirate med 2000 m2 vodnih površin v Termah Vivat in 5.200m2 vodnih površin v Termah 3000. Za najmlajše bo zagotovo zanimivi tudi vodni tobogani, skakalnica, tobogan Boom z vizualnimi učinki, tobogan Kamikaza (22 m prosti pad) in tobogan Aqualoop, ki je kot vlakec smrti v zabaviščen parku.

Terme zunanji bazeni 4

Zagotovo boste nad obiskom v termah navdušeni, saj ponujajo raznolike aktivnosti in doživetja, ki navdušijo vsakogar

Terme septarije 5

Terme savna 6

Spremljajte nas na Instagramu


@sweetstayapartments