Expano

#Moravske Toplice

Če ste v Prekmurju, si morate ogledati razstavo Expano. Najbolje je, da ga obiščete na začetku svojega bivanja v Prekmurju. Tam boste namreč dobili več zamisli, kaj bi si želeli ogledati tudi v živo in raziskati samostojno. Od apartmajev Sweet Stay Spa je oddaljen le 9,5 km.

Expano je paviljon, ki je po zunanjem videzu enak slovenskemu paviljonu s svetovne razstave Expo Milano 2015. Danes stoji na mestu, kjer arheološki dokazi pričajo o prvih prebivalcih Murske Sobote. Namenjen je imenitni, tehnološko dovršeni predstavitvi Prekmurja, ki je zanimiva za vse generacije. Expano je razdeljen v več delov, med katerimi je za obiskovalce najbolj zanimiva razstava.

V sklopu razstave imate na voljo ogled 3D filma, s katerim se podate v zgodovino Prekmurja, do Panonskega morja in takratnega živalstva in rastlinstva. Za načrtovanje svojega obiska zanimivosti Prekmurja je odličen Panoskop. Gre za zelo veliko fotografijo, ki jo lahko sami poljubno povečate in zanimive točke pogledate »od blizu« in iz različnih zornih kotov še preden jih kasneje morda tudi sami obiščete. Ker velika večina obiskovalcev Prekmurja tja pride zaradi term, je del razstave (Neuroterme) namenjen vodi. Poizkusili boste lahko premakniti vodo v tulcu zgolj s pomočjo svojih misli ali pa sestaviti besedo iz vodnih curkov. V delu, ki se imenuje Čarobna jasa, boste spoznali živali in rastline Prekmurja. Za nadvse zanimivo dogodivščino si za konec privoščite še virtualen polet z balonom nad prekmurskimi ravnicami. Če boste po koncu obiska razstave postali lačni, si privoščite kakšno izmed izvrstnih kulinaričnih dobrot Prekmurja, ki jih strežejo v njihovi gostilnici. Izdelke lokalnih kmetij lahko v trgovinici kupite tudi za domov.

Za otroke bodo zagotovo zanimiva zunanja igrala in tobogan. Lahko pa preprosto uživate ob soboškem jezeru, ki kopalcem poleti nudi tudi prijetno osvežitev.

Vir: www.expano.si/, www.vestnik.si, https://the-slovenia.com

Spremljajte nas na Instagramu


@sweetstayapartments