Čokoladna zanimivost pri apartmajih v Moravskih Toplicah

#Moravske Toplice

Jasmino poznam že dolgo. Najini poti sta se srečali v podjetju, kjer sva bili sodelavki in sčasoma postali prijateljici. Kmalu je ugotovila, da lahko doma, v Prekmurju, s svojim Tomažem ustvari nekaj (še)boljšega.

In sta začela. Pravzaprav je začel že Jasminin pradedek, ki je leta 1940 postal gospodar domačije, nadaljevali pa vsi naslednji rodovi. Po nekaj letih sta Jasmina in Tomaž pustila svoji službi v Ljubljani in se popolnoma predala delu na domačiji Passero v prekmurskih Tešanovcih.

Tako sta mlada, idej polna diplomirana živilska tehnologa ustvarila nekaj povsem svežega in novega. Lokalne okuse (gibanico, jurko, buče, prekmursko šunko, traminec, bezeg, zelišča, dišavnice …) sta začela povezovati s čokolado in nastali so številni edinstveni izdelki v obliki čokolad in pralinejev. Glas o njunem delu se je hitro širil, zato so njuni izdelki kmalu osvojili tudi butične prodajalne po vsej Sloveniji. Njuna posebnost je, da obiskovalcem poleg degustacije in nakupa omogočata tudi sodelovanje pri nastajanju lastnih »čokoladnih sanj«. Zato ob predhodni najavi omogočata manjšim skupinam čokoljubov udeležbo pri nastanku številnih čokoladnih dobrot.

Čokoladnica pa ni vse, kar ponuja posestvo Passero. Pri njih lahko pokramljate, v kavarnici popijete dišečo kavo ali pa si privoščite svež sladoled in domače sladice. Po želji vam pripravijo pokušino kakovostnih domačih dobrot – suhih mesnin, namazov, bučnega olja, sokov, žganic in vin. Kar vam bo najbolj všeč, lahko tudi kupite za kasnejše gurmanske užitke ali kot darilo za najboljše prijatelje. Vsi izdelki imajo lično embalažo, ki jo krasi vrabček (Passero = italijansko vrabček). Tako kot vrabčki lahko jedo preko 800 različnih vrst hrane, se tudi Jasmina in Tomaž poigravata s stotinami vrst okusov in bogatita svoje izkušnje ter ponudbo.

Posestvo Passero je od apartmajev v Moravskih Toplicah – Sweet Stay Spa oddaljeno 2,3 km, kar je lahko prijeten, polurni sprehod. 

Vir: www.passero.si

Spremljajte nas na Instagramu


@sweetstayapartments